Friday, February 15, 2013

~ Berita Gembira ~

SYUKUR ALHAMDULILLAH (^_^)


Akhirnya penantian Hana dan suami selama 6 bulan berakhir dengan berita yang sangat gembira. First Test kat rumah, +ve, second test kat klinik pon +ve. Syukur Ya Allah...terima kasih atas rezeki yang tidak terhingga ini. Terasa lengkap hidup sebagai wanita bila akan bergelar seorang IBU..hanya air mata gembira yang menyaksikan keputusan itu tadi. Alhamdulillah. Due bulan september...Tercapai AZAM kami berdua di tahun 2013...(^_^)

Wednesday, February 13, 2013

~ Gambang Water Park ~

Akhirnya terisi jugak cuti Chinese New Year ni dengan puasnyer bersama keluarga tersayang..ngeh2..;). We Are Family!!..Best betoiii dapat main air, actually suka melayan anak-anak buah yang excited nak main air. Budak katakan..kalo xsuka air xsah!!..punyer suka dia menjerit-jerit dapat main air..Next cuti nak pegi lagi..hehe..xpuas lagi main air, melayan budak2 je labih..Xdapat nk shoot banyak sangat tempat coz semua basah2..takut rosak plak Android yg xbrapa nak sihat tuh..huhu..ni ajela yang ada..


Sampai dalam pukul 11 pagi kat sana

Sesi menunggu pembelian tiket 2jam..huhuhukk..lama giler, cian my hubby kena beratur panjang

Check up dekat entrance..huhu..terbalikkk da gambar..senget ke kanan semua yer..hahaha

Dah dapat masuk akhirnya

Melayan anak-anak buah...Mohd Idham Farhan and mummy..3months dh ank buah comey Cikna niii

Kakak Aan melayan susu sebelum tido, Nur Izmi Farihin

Cik Poh and Adik Aan yang cute mute..waiting nak masuk men airrr..yeayy

Kakak Ipar ngan anak2..Ni kat tempat makan dalam GWP..agak kotor sikit

My Abang Faizul ngah melayan anaknyer suka sangat nak lari

Antara tempat mandi kat dalam tu ialah Coco Beach..waduhhh peningggg tapi bez and takut..dia ada ombak   yang dibuat macam kat pantai betul. Takuttt..takut terbalik double tube yang kitorg naik sebab ombak dia mula-mula slow lepas tu makin laju and kuat..perghhh sampai ke tepi kena tolak..haha

Yang ni plak tempat budak-budak kecik main air je sebenarnya, tapi apa yang beznyer??
haaa tengok betul2 kat atas tu yang besar warna hijau tuu

Taraaa!!!Simbahhh!!! hahhaa..bila dah penuh nanti korang akan disimbah air yang dalam perut ikan besar tu. Tapi hati-hati kalo anak-anak kecil tahan kepala dorang, sbb air ni kuat, takut sakit kepala anak2 tu

Okey..yang ni xtaw nama apa, just jalan-jalan pusing, tapi ada ombak jugak, tapi xkuat sangat. Kitorang panggil longkang..hahahha..bez jugak..lama leh hanyut dalam air

Ni kat tengah2 dalam perjalana longkang tu, gelap sikit, then ada kabus wap air..sejukkk..ade patung2 kiri kanan..anak2 buah cakap antuuuuu antuuuuu

Hhehehe..thats allll...itu sajelah yang ada gambar. Next time nak naik kat atas plak. Kat sini area budak2 je..sbb kena jaga anak2 kecil tu susah sikit nak main atas. Xpe, nanti leh g lagi ;)..K Babaiiii

Tuesday, February 5, 2013

~ Cara Merawat Bibir Kering ~


Pernahkah anda mengalami masalah bibir kering atau pun pecah? Bibir yang kering, kelihatan pecah-pecah dan mengelupas biasanya dikaitkan dengan keadaan cuaca panas ataupun udara kering contohnya kalau dah lama sangat berada dalam bilik berhawa dingin atau kawasan sejuk. Tetapi mungkin ada yang terlupa bahawa pemakaian gincu yang kurang sesuai juga boleh menyebabkan masalah bibir mengelupas! Sebabnya bahan kimia yang terkandung dalam gincu atau lipstik tu kemungkinan tak sesuai ngan kulit kita.

Petua Merawat Bibir Pecah :
Cuba sapu atau oleskan sedikit mentega pada bibir. Cara ini boleh menjaga kelembutan bibir dan membantu menyembuhkan bibir yang merekah.

Merawat Bibir Kering :
Ambil beberapa kelopak bunga mawar dan rendamkan dalam susu segar selama 1-2 jam. Selepas tu ambil air rendaman tu dan sapukan pada bibir yang kering. Kaedah ini dikatakan bukan sahaja membantu melembapkan bibir yang kering malah boleh mencegah agar warna bibir yang merah bugar tu tidak hilang serinya.

Petua Melembapkan Bibir Kering :
Cara nie che petua selalu juga amalkan. Caranya ialah oles susu pekat pada bibir. Selalunya che petua amalkan waktu petang lebih kurang pukul 5 atau 6 petang dan biarkan ia sehingga pukul 7 atau 8 sebelum mandi. Amalan ini membantu membuang kulit kering yang mati dan melembutkan bibir.

Atau :
Kalau tak suka pakai susu (takut kena gigit semut..hehe..) boleh guna cara nie pula. Gosok bibir tu dengan timun. Potong timun nipis-nipis dan tempek atau gosokkan pada bibir yang kering untuk merawatnya.

Atau :
Satu cara yang dikatakan bagus ialah dengan menggosok gel lidah buaya. che petua tak pernah cuba cara nie tapi ia dikatakan boleh membantu menyembuhkan bibir yang kering dan pecah-pecah dalam masa yang singkat.

SUMBER

Monday, February 4, 2013

~ Baucer Diskaun ~

Assalamualaikum w.b.t


BAUCER DISKAUN!!!Yezzz!!, thanks abang wat balik baucer ni. Tak sabar, Tak Sabar, Tak Sabar!!!
Hahahha, Opsss, terlebih sudaa, ehem-ehem..relax relax...11hb FEBRUARI 2013 ni Family Hana sumer turun Pahang, kumpul kat umah Hana. kitaorang nak gi Gambang Water Park!!..ngeh2..alahaiii rindunyerrrr dengan anak-anak buah yang comot2 nakal2 tuuu...hmmm cepatlaaa duhai masa..
Nii EXCITED nak g Gambang Water Park ke EXCITED nak jumpa FAMILY???..ihihihihihi..
Sebenarnyaaa...Syhhhh...xsabar nak gigit anak sedara ku yang buas!!!aummm..

Saturday, February 2, 2013

~ Ohhh Heaven ~

SEJUK MATA MEMANDANG..AISHHH BESTNYERRR
Bleh Jadi Inspirasi Nak Hias Rumah ;)











~ My First Giveaway by Echa ~


JOM JOIN!! Nak hadiah dari Aishah tak?? Sangat simple and mudah saje. GUD LUCK
YOU GUYZ (^_^)

DUE 20 FEBRUARI 2013


~ Hanif Idrus Giveaway 2013 Segmen ~

KLIK BANNER UNTUK JOIN

Assalamualaikum semua, okey ini first GA Hana join untuk februari, Hana akan banyakkan join segmen GA ni untuk tambah sahabat blog yang sudi follow Hana. Tarikh GA ni bermula 9 Jan - 9 Feb 2013. OK, masih sempat dalam masa seminggu lagi akan tamat. Enjoy yourself okey?? Thanks sudi datang blog Hana.
Jom Join!! ;)

HANA TAGS: