Tuesday, January 29, 2013

~ Foto layannn (^_^) ~

Pernah tengok tak foto-foto ni?? hehe..share kat sini

eeee...geli..haha, ada ke orang pakai?

so sweet

kreatif kan? cantik je, rasa macam nak gi duduk gak

apa motif xtaw..haha, agak2..anak dia ke, pekerja kat sana?? anak dia kot, safety la sangat

pheww, sabar giler

jauh menung dik??

Olololo, kawan sejati

Friday, January 18, 2013

Segmen Top Up by Blogger Emas Putih


Segmen Top Up by Blogger Emas Putih

Tarikh Tamat
30 hb Januari 2013 , Rabu Jam 11.59 Malam

Hadiah
Top Up RM5x10 blogger yang bertuah
(Jika melebihi 200 peserta, topup akan bertambah kepada 20 X RM5Top Up)


Habis Credit???Expired Credit??? Hahhhh, korang ada peluang dapat Top Up ni!! Jom-jom!!..
Manala tahu, kot2 time emergency masuk credit free ni kan, masyuuukkkkkk...BEST..
Jom JOIN (^_^) sekarang..Sambil tambah follower..TAK RUGIIIIII...malah BERBALOI lagiiiii...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zikir/Nasyid Ketenangan Hati dan Jiwa

Sunday, January 6, 2013

~ Tambah Trafik Tambah Follower 2013 ~


JOM BERSEGMEN LAGIII!!! ;), Keje paling suka awl tahun ni ialah join segmen saje..huhu, untuk dapat lebih ramai kawan ;)

Blog Hana iaitu "Cerita Kita" ini sebenarnya banyak mengisahkan tentang kehidupan Hana sendiri, keluarga, dan kawan-kawan. Hanya untuk berkongsi segala bagai cerita yang dialami sendiri. Disamping itu ada diselitkan juga, info-info berguna untuk tatapan pembaca yang dikasihi. Minat menulis dan membaca adalah salah satu pendorong utama. Suka juga membaca entry dari blog www.hasrulhassan.com dan juga blogger yang lain, dimana hasil dari bacaan itu boleh menjadi blog itu, blog pendidikan buat blogger kerana mampu memberi informasi berguna untuk semua.

Oleh itu, jom kita sama-sama memeriahkan lagi segmen ini untuk Tambah Trafik Tambah Follower sebagai usaha kita semua untuk memperkenalkan blog En.Hasrul Hassan kepada rakan blogger yang lain dan dunia blog Malaysia. Ayuh!!! ;)

Jom bagi support!
Tarikh tutup untuk join segmen ini ialah pada 9 Januari 2013

Friday, January 4, 2013

~ Giveaway Mialiana.Com ~

klik Banner

Salam Petang..(^_^)..Owsemm, one more segmen, Terlewat ke?? belum lagi kann?? 
Jom, kawan2 kat luar sana, yang belum Join Segmen ni..jangan lengahkan lagi, tarikh tutup hampir tiba. Jangan kalut cam Hana..keh3..syarat2nya sangat mudah, join saje sagmen Giveaway, detailsnya ada disana. Hadiah Menarik Sedang MENANTI!!

Okiess...Hana rasa dah ramai..ramai..amat ramai sudah mengenali kak Mia ni, Hehe, Memang Terbaikk laah!!..so, sape xfollow memang rugi. Jom klik Mialiana.Com and follow akak kita ni.

Okeh, dari Blog kak Mia saya paling suka entri Mia Dalam Berita Harian 20.12.2012 di Mialiana.Com kerana, sangat-sangat memberi Inspirasi kepada student and maybe yang ada diantara blogger kita ni. So, Congratulations Kak Mia. Biarkan ianya menjadi sejarah paling bermakna dalam hidup akak, and dapat menjadi idola untuk anak2 dan juga kawan-kawan yang lain. ;), sudah pasti jua menjadi kebanggaan Keluarga.

I'm Love Blogging, so, Hana suka mencari member2 disini, so apa pun..selamat berkenalan u olz..opss n also to my google+ followers too..luv u alz so much ;), sharing is caring okey!!


#TAG#

~ Segmen Tambah Follower Awal Tahun 2013 oleh Emmymazli ~

Assalamualaikum Bloggers (^_^)

Klik Banner

Holla..Untuk 2013, Hana nak try join segmen dari member2 Blogger sumer. Jom tambah follower dengan join segmen yang dianjurkan rakan blogger kita. Apa yang ditunggu-tunggu lagi? mudah sajee..

So, bagi Hana blog Emmymazli cute, pinky winky..memang akan menarik perhatian ramai, especially gugurllsss kat luar sana tu, kalo xnak bosan mengadap blog every day, every time, every..every..whatever every...(hahahha)..tambahkan aje Gadget lagu ke, radio ke..even Hana xletak, but kadang Hana suka jgak view Blog yg ade lagu2..best!! wink..winkkk ;D

Okeh..Thats all Lovely..;)..Salam Kenalan

Flower Miracle - Bloom When hear the Azan - CNN



Kehebatan Maha Besar Allah s.wt

SubhanAllah, laungan Azan yang mengalun merdu ternyata mampu membangunkan bunga-bunga yang tertidur. Bunga yang layu sebelumnya secara tiba-tiba mekar apabila azan dilaungkan daripada masjid yang berdekatan. Stesen televisyen CNN pernah menayangkan sebuah dokumentari yang menunjukkan keajaiban laungan azan.

~ Kanang Anak Langkau ~

#Takziah keluarga Mendiang Kanang Anak Langkau, Tokoh PAHLAWAN Negara#


Tokoh pejuang menentang komunis, Datuk Temenggong Kanang Anak Langkau, meninggal dunia di Hospital Umum Sarawak (HUS) di Kuching, dipercayai akibat serangan jantung, pukul 1.45 pagi ini.

Mendiang dikejarkan ke HUS dari kediamannya di Kampung Sungai Apong selepas mengadu sakit dada pada pukul 12 tengah malam tadi.

Kanang, 65, adalah anak Sarawak yang menjadi kebanggaan negara kerana keberaniannya menentang komunis ketika bersama Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dari 1962 hingga 1963.

Berasal daripada komuniti Dayak (Iban), beliau merupakan anggota tentera daripada Rejimen Renjer Diraja dan merupakan Sarjan Mejar Rejimen kepada 8 Renjer dalam ATM.

Kanang dianugerahkan dengan pingat-pingat Panglima Gagah Berani dan Seri Pahlawan Gagah Perkasa oleh Yang di-Pertuan Agong Sultan Ahmad Shah pada 3 Jun 1981.-3/1/2013

~ ‎15 pintu syaitan yang ada di dalam diri kita :- ~

1. pintu marah
2. cinta dunia
3. kebodohan (keengganan menghadiri majlis ilmu)
4. panjang angan-angan
5. rakus
5. bakhil
7. suka pada pujian
8. riak
9. ujub (merasa kagum)
10. takut dan gelisah
11. buruk sangka
12. memandang rendah pada orang lain
13. merasa suka pada dosa
14. merasa aman daripada pembalasan "ALLAH"
15. putus asa daripada rahmat "ALLAH"