Sunday, August 5, 2012

~ New Mood ~

Salam Ramadhan semua...Semoga hari-hari yang kita lalui di bulan ramadhan ini penuh keberkatan dan penuh keredhaan dgn pengisian islamiah hendaknya..aminnn. Saya Hana, in new mood, no more sedih-sedih okey..enough!! i'm so tired with all of that things...so now, just focus!! straight foward for my wedding day my big day!!, My last post maybe emotional post, emotional words...may be ~~..eewwwghrrr..dont know..(-_-)!!, so sory my readers, its all my faults actually. Hana xsepatutnyer cakap macam tu, bila rakan sepejabat Hana tahu apa isi hati Hana ketika tu, PAPPP!!!...astaghfirullah Hana, don't ever said like that, its just 2 weeks more, do u realize that?..hmmm okey, i know...Actually Hana tersepit dengan segala kesusahan act 'kepayahan' Hana untuk bertindak sendiri. But now, my Hero coming back!!! hehehe, so, i hepy laaaa... Hana tahu, Hana terlalu manja and terlalu memanjakan diri dengan tunang Hana, so semua benda Hana rasa nak bergantung kepada dia. Sepatutnya xpatut..hehe. Sorry dear, hmmm...maybe one day Hana perlu berdikari jugak, coz my future husband Hana adalah Armor. Mahu ke tidak Hana perlu jugak berdikari, takut2 mungkin dia kena bertugas luar kawasan or something else, Hana kena duk sorang-sorang. So sayang, I need car okey??? can you hear me? hahhaha, wekss padan muka. I want new one, and i'll get it. dun worry, i'll try x akan susahkan my hero (^_^) baik x??, of coz i am...tenkiu-tenkiu...hakhakhakkk..
PREPARATION??..hmmm banyak lagi actually, Hana cuma ada 2 minggu ni je, sekarang pon Hana dah buat ckit2, cuma nak kena cat bilik sikit,beli barang sikit lagi, tempahan2 lain sudah dibuat, cuma nak kena buat gubahan bunga sedikit, Hana mungkin da xsempat nak buat, so Hana mintak tolong mak kawan sekerja Hana. Alhamdulillah..everything ok setakat ni, maybe esok Hana ada kerja ckit nak setlekan.hmmm hopefully segalanya lancar, moga Allah makbulkan doa2 kawan2 Hana, thank you so much kawan2 ku yg tercinta..ohhhhhh (^_^)


Nak tahu tak apa yg surprising me today??? hahaha,,,my big present!! huhhhh, geram..boley dia cakap dia nak balik esok sedangkan dia balik hari ni. Lagi dia cakap nak pergi memancing dengan kawan sedangkan dia dah on the way balik, boley dia cakap dia xnak balik sebab penat sedangkan dia da sampai umah kakak dia untuk tumpang bermalam, hmmmm he is my fiance!!....suka wat macam tu kan??. dekat pkul 5.00 ptg tadi, Hana dah turun dari office dengan member nak balik, terus je jalan ke ATM bank AGRO dekat dengan muda osman machang. Dia kol, Hana ingat Hana yang tertekan, pastu Hana tutup, then call lagi, Hana angkat, dia cakap nape susah sangat nak angkat fon? Hana cakapla ingatkan tertekan dial. So cakap la, dia tanya Hana kat mana, dah balik ke?, Iskkk mamat ni, pehal? yelah..balik la pkul 5, Hana cakap nak ambil duit dekat dengan muda osman. Siyesly memang xtahu bila masa dia ada kat belakang. Sekali sudah Hana nk simpan beg rasa macam ada orang perhatikan dari belakang, yang ada dalam hati sebenarnya takut, napela pulak dia ni kan...macam nak jenguk-jenguk tengok duit orang sekali Hana berpaling, see???? guest who????? sape lagi? TUNANG  Hana!! Iskkkkkkk......Mamat ensem berkaca mata itam, berbaju putih berseluar jeans, berambut emmmm Hana suka (^_^) hahahahha...you r really surprising me sayang, boley dia cakap nak balik esok, sedangkan dia kat belakang Hana arini. Padan muka kena ketuk...hahha, but actually hmmmmm ;) Hana suka, buah ati yang di rindu ada depan mata. Tadi masa solat, tiba-tiba terasa sebak, ada sedikit kasayuan dari dalam hati..i don't know why, tapi apa yang Hana benar-benar rasa, Hana nak ucapkan terima kasih kepada yang Maha Esa kerana hadiahkan Hana cinta ini. Syukran (^_^)