Friday, December 23, 2011

ABAH

Abah...
Anakmu amat rindukan hidupmu dulu Abah..
Abah..
Anakmu amat rindukan wajahmu Abah..
Abah...
Anakmu amat rindukan kasihmu Abah..
Abah...
Anakmu amat rindukan senyumanmu Abah..
Abah..
Anakmu amat rindukan leteranmu Abah..
Abah...
Anakmu amat rindukan pesan nasihat darimu Abah..
Abah..
Anakmu amat rindukan marahmu Abah..
Abah...
Anakmu amat rindukan gurauanmu Abah...
Abah...
Anakmu amat sayangkan kamu Abah...

Ya ALLAH...ampunilah Abah..tempatkan Abah ditempat mulia, cucurilah rahmat ke atas Abah..
Jauhilah Abah dari siksaan api neraka....
Allaahummaghfir lii wa liwaalidayya warhamhumma kamaa rabbayaanii shaghiiraa
Ya Allah, ampunilah aku dan kedua orang tuaku dan kasihanilah keduanya sebagaimana mereka mengasihiku pada waktu kecil
Kami amat sayangkan Abah...airmata jernih gugur ke pipi setiap kali rindukanmu Abah..kami xkuat abah..Ya..kami mampu hidup setelah peninggalan Abah 8 tahun yang lalu..tapi rindu kami terhadap Abah ibarat baru 8saat menatap wajah Abah..Senyum Abah, marah Abah, gurauan Abah, semuanya masih segar diingtan anakmu ini Abah...kalau abah mampu mendengar, anakmu masih boleh nyanyi lagu gurauan Abah setiap kali nk mengusik mek didapur..masih jelas dibibir anakmu ni Abah..kami rindukan Abah, tiada peganti dirimu Abah, tiada dan xmungkin ada dihati kami. Darah yang mengalir dalam badan ni adalah darahmu Abah..xmungkin kasih dan sayang anakmu bertukar ganti kpd org lain..Ya Allah, tabahkanlah hati ini..tak mampu lagi aku menolak takdir...Abah sudah lama pergi, tapi rindu ini xpernah pudar...xpernah hilang...tulus tangis ni xpernah secubit pon menghilang. Abah...ampunkan anak2mu ini abah...mungkin kami sudah banyak berbuat dosa dan Abah terpaksa tanggung. Ampunkan kami kerna iman yang lemah ni Abah..moga tangisan iman seseorang anakmu berpanjangan..moga lautan hilang gelora teguh berlayar dikehidupan yang masih ada hari ni....ampunkan kami ABAH...



Friday, November 18, 2011

Celebrate My fwenz Besday at McD

Besday Girl..:)..ni lah dia my fwenz Emy Zuliana, the kecik one..keh3. kecik2 cili padi, haha umo dah 25 tahun, mmg lambat tuo, comfirm! :D

Tengok dak tdung biru tu, xmalu tol, sebuk nk tiup jgk.haha. tiup2 lilin ni org xamal, xelok. Tapi tah la, ade mamat nk sponser lighter, haha.kek xbg pon. selamat lah emy dgn umonyer 25 thun. 

Ni last besday dia kt UTHM, tiap2 tahun kot celebrate.untungla bdan.hahaha. Tahun ni xkenakn sbb kesiaannn,ceh kesian la sgt,heheh.. ag pon wat kt McD xleh nk over2 sgt.

Ni member2 yg turut menjayakn besday emy, 6 org semuanya, tp 2 lg tu xmsuk gmbr. Dari depan Emy, Wani, Meen, Aku..dua lg, Farihin and Ariey. semua ni roomate emy. sweetkn dorang..:)

Hohoho..sape lagi kalo bkn aku. nih tgk!..sorang dpt cm ni haaaaa, ngn set McD lg..memang membuntal la semalam.hahaha...kenyang sgt2.

Outdoor pic..hehe.ala setakat lambang McD tu kitorng je naikkan, sbb tu Cantekkkk jer korang nmpk dr jauh...hehe. menjadik jugak lah..penat tgn aku tggu kwn setting coordinate nyer..:D

Da mcm hapeeee la dak ni duk tepi jalan..huhu. kami bergmbr dkt ngn drive true..so, law org lalu cover2..haha.ngokngek la. Tu nampak x kancil yg lalu tu, wat derkkk je, jgn lggar kami sudaa..heee. Mesti yg lalu lalng tu ckp, "dak ni dak bru kt cni ke pe?"..hahaha,xpon "bdak kg sesat dr mne tah la ni "...hehe..ala,suka ati ar...ade aku kisah???

sibuk nk masuk gak kt blkang meen. hehe..peaceeee :)

Main dah dak cumel duo org nih..haha..yg tepi emy tu junior, umo bru 21 kot. junior sem ni. tp dia join kitorg sekejap je, sbb nk balik study. hohohoho...lasttttt besday untuk ko emy, hope pnjang umo, murah rezki la slalu yer, n last but not least...cepat gemok,dn besar..haha. kesian bebenorrr...heeeeee

Monday, October 31, 2011

My Nuffnang Story

Apa yang aku nak cerita pasal nuffnang ni ek...hehehe...actually ade ceritanya. Aku tahu about nuffnang ni from my frenz. Also new member ngan nuffnang...so, its quite interesting...u all nk taw x bila kita dah jadi ahli kita nk letak nuffnang ad units kt blog kan? so, nk letak tu pon ada caranya..so kat www.nuffnang.com.my tu korang leh la blajar. al-kisah ceritanya aku ni, okla,dah faham dah tahu segala nk add gadget tu kan, skali tenet slow...so faham2 la kan,lain yang kita nak...lain la yang jadi.hahha..sakit hhhaati pon adaa..dia punya code cam kat bawah ni...

code atas ni untuk letak nuffnang units tu kat bahagian header korang then yang kat bawah ni plak untuk letak kat sidebar.

so, aku pilih untuk letak kat sidebar lah asalnyer, but then bila dah success, aku view blog tgok kat atas..pelik la plak..i dun know y jadi mcm tu. tapi code dah betul..maybe salah masuk dkat edit html...mungkin la...so buat2 balik ok..jadi duk atas jugak...hahaha..burukk..tapi xpelah..malas nk godek2 lagi bnda alah tu..so kekalkan je g2...tapi yang ade skang kat blog aku ni, mmg dah pilihan nk letak atas..heee..dlu image blog ni lain,maybe its look like sooo ugly..tapi skang ok ckit coz ade dpt tunjuk ajar from my fwenz...tenkiukkk..hehehe..okeyyy..thats all...:)

Sunday, October 30, 2011

Happy Family :)

Ini mak aku..hehehe..cantik x? of coz laaa...:) mak yang sangat penyayang, sgt memahami, sgt suka beleter..haha..tapi dia sangat tabah hadapi hidup selepas pemergian arwah abah.

Family arwah akak aku...anak arwah abah. akak dah meninggal 2 tahun yang lepas dsbbkan accident. dia sangat rapat ngan adik beradik belah aku...AL-fatihah untuk arwah..smga beliau dicucuri rahmat. anak2 dia ade kat kg suami bkt bakar...4 org semuanya.


hah??sape kawin??huhu..gambar lama...ni abang aku yang sulong kawin dengan pilihan hatinya...

hehehe...inilah sicomel mata bulat..haishhh, the nakal one..anak buah aku..urmmm..mizz u so much syg!!

 Abg no2 wedding..my big brooo....:) hehe


yer2 oooo je..ni gambar my family...tpi da lama kot...3 or 4 thun lepas..adik2 pon kecik ag, hee. 2 org lg adik brdik xde kat cni..ramai kan?? ngeh3

This one also the nakal one...xpadan ngan pompuan..hehe.ank buah gak ni. memang dia lah tu, bedak pakai sendiri tu..lawola tu gamaknyerr..haha. dia sangat2 suka kaler pink. kalo mak2 sdara dia ni nk beli baju memang dah taw dah..kena beli baju colour pink pastu ade kartun..comfirmmm!!! tersengeh ke tlinga

Masa g makan KFC kt kuala krai..malam masa tu. yang tengah duduk wat peace tu my step father..papa. dia mmg epy go lucky je slalu..tp baik.:)...lain2  tu adik2


Tengok betul2 muka budak aku pegang tu, hahahha...muka terpaksa kan???hahaha..lpas snap bru aku prasan..ni spupu aku. masa ni family dah kat pantai..rindu nk pi lagi...hurmmm